Slingerlokaal De Klein Engelandhoeve

 

Nadat er een projectaanvraag werd ingediend kon de Stad Turnhout via subsidies fondsen verzamelen om een leegstand bijschuurtje op de Klein Englandhoeve om te vormen tot een slingerlokaal.

In  2018 werden deze aanpassingen voltooid. Dit maakt het voor leden van de Rosse Bie mogelijk, om de op voorhand vastgelegde data, tijdens de zomer hun honing hier te ontzegelen en te slingeren.

Wandelaars en bezoekers van het bezoekerscentrum De Klein Engelandhoeve kunnen deze bezienswaardigheden volgen en de vers geslingerde honing ter plaatse proeven en/of aankopen.

 

Vastgelegde slingerdagen in 2021:

  • zaterdag 24 april van 14.00 tot 16.30 u 
  • zaterdag 29 mei  van 10.00 tot 17.00 u 
  • zaterdag 26 juni van 10.00 tot 17.00 u
  • dinsdag 21 juli van 10.00 tot 17.00 u

 Leden die van het slingermateriaal gebruik wensen te maken buiten de vastgestelde data nemen contact op met Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 

De officiële opening op 25/5/2019

Turnhoutse Schepen Cis Stijnen met zijn openingsspeech                            De eigenaar: Paul Dierckx en zijn Magda                                          Vlaams Parlementslid Hannes Anaf tussen leden Bert Braet en Cis Sterkens
  

 Hier aan 't werk : Bert Heylen met zijn opvolging, aan de slinger Niels De Buyser en vriend, en het toeziend oog van Luc Pauwels                             Lid André Lenaerts met echtgenote